23/9/13

Usuaris de la sanitat presenten 1500 firmes per demanar una audiència pública de l’alcalde


Temen que els “canvis organitzatius” amaguin retallades i demanen que l’Ajuntament s’impliqui per evitar-ho. Destaquen la importància dels serveis de salut per Vilafranca “des d’un punt de vista de qualitat assistencial, i també des del punt de vista de capitalitat, activitat econòmica i llocs de treball associats”.

Aquest dimarts una dotzena d’entitats de la Vila agrupades en la plataforma ‘SOS Sanitat Vilafranca i comarca’ presentaran al registre municipal 1.001 signatures de veïns de Vilafranca (més del triple de les que es necessiten per demanar una sessió d’audiència amb l’alcalde segons el Reglament Orgànic Municipal) sol·licitant informació sobre els canvis organitzatius realitzats en els serveis de salut i exigint que l’alcalde, com a màxima autoritat democràtica de la Vila, s’impliqui per garantir una bona xarxa pública de salut per Vilafranca. També han signat la petició 483 usuaris dels serveis de salut de Vilafranca residents en altres localitats (gairebé tots de la comarca).

L’audiència pública és un mecanisme de participació ciutadana que fins ara només s’havia activat a Vilafranca en una única ocasió: l’octubre de 2008 quan 700 veïns van signar demanant una major implicació municipal respecte les obres de l’AVE.


Les recents informacions contradictòries sobre el futur del Programa d’Atenció Domiciliària – Equips de Suport (PADES)  o els rumors sobre una possible eliminació de serveis a l’Hospital Comarcal com per exemple el d’obstetrícia (naixement de nadons, urgències ginecològiques...) han accelerat la presentació de la petició, ja que encara quedava un mes de termini per completar la recollida de signatures. Ara l’alcalde haurà de convocar l’audiència pública, oberta a tota la població, en les properes setmanes.